В Україні немає професій “пастор”, “священик”, “диякон”, а ле є “цілитель”, “хіромант”, “астролог”, “ворожка” (лист опору).

12.05.09 | 11:45 НХМ>>Документы
http://prochurch.info/index.php/news/more/14982

Відкритий лист до очільників держави з вимогою включити до Класифікатору професій такі професії як «священик», «пастор», «диякон», «регент церковного хору» та інші церковні професії. Уклали лист прихожани студентсько-викладацького храму преп.Федора Острозького Національного університету «Острозька академія», м. Острог. Звернення відкрите для підписання.

Президенту України
Голові Верховної Ради України
Прем’єр-міністру Ураїни

Із гордістю ми називаємо себе українцями. Ми вважаємо Україну християнською. Але чи воно так? Ми думаємо, що дуже демократично відділити Церкву від держави і школи. А що таке відділити? І як це зробити? Може депортувати всіх християн із України, але хто тоді в Україні залишиться?

Церква – це і є фундамент будь-якої держави. Церква – це є виховання, що і є основою будь-якої школи. Якщо ми відкидаємо християнську церкву, то ми маємо відкинути і саму школу, бо школа, схола, схоластика – це і є витвір церкви. Ми маємо відкинути медицину. Ми маємо відкинути культуру. Відкинувши церкву, ми маємо впасти у безвір’я, злобу, ненависть, насильство, гріхи, пороки і війни – саме те, що ми зараз і маємо…

А що ж ми маємо? Ми маємо Наказ №375 від 26.12.05 «Класифікатор професій ДК 003:2005. Покажчик професійних назв професій за кодами». Останні зміни були введені в дію з 01.11.08 року. Там представлені такі професії:

3241 – Цілитель;
3241 – Фахівець безконтактного масажу;
5151 – Астролог;
5152 – Ворожка;
5152 – Хіромант.

Цікаво, а який ВУЗ в Україні готує даних спеціалістів? Може християнські до своїх коренів Києво-Могилянська чи Острозька Академії? Що це за відверта клоунада і насміхання над релігійними почуттями всієї християнської спільноти України.

Отже, ворожбитів ніякий державний ВУЗ не готує, але як професія вони існують. А от теологів готують і навіть дипломи державного зразка дають, але як професії їх не існує. В Україні не існує ні професії вчителя християнської етики, ні священика, ні пастора. А дипломи церковної освіти так і не визнані державою, мабуть, ще карта не лягла.

Держава за державні кошти готує сотні релігієзнавців, філософів та теологів, але де ці спеціалісти задіяні? Де вони потрібні? В школі? У ВУЗі?

Ніхто не хоче вводити курс «Християнська етика» у школи, бо тоді вона відіб’є клієнтуру у ворожок і хіромантів. Ніхто не хоче визнати священика і пастора за освічених людей, зі інтелігенцію, за опору держави, бо тоді хто ж буде вірити астрологам і цілителям. До чого ж ми докотились? Що ж ми робимо?

Ми створили при Міністерстві освіти і науки України наказом №437 від 26.07.05 року комісію із поважних академіків, професорів, докторів і кандидатів наук, яка мала б розробити факультативні курси з етики віри і релігієзнавства. І за цілих чотири роки її роботи не має жодного офіційного документу. То для чого ж нам такі комісії, щоб ще раз принизити гідність християн?

На якій базі буде виховувати наша середня школа дітей, майбутніх громадян, а виховання – це головне завдання школи? На порнографії, на бойовиках, на жорстокості, на насильстві, на алкоголі, на пиві, на цигарках і кондомах – це саме те, що пропагує молоді сучасне українське телебачення. Ось цінності нашого суспільства! Може пора вже це зупинити! Пора поставити крапку! Пора сказати: «ДОСИТЬ!»

Ми звертаємось до Президента, Прем’єр-міністра, голови Верховної Ради України і державних службовців всіх рангів і рівнів, до всіх громадян, до всіх християн і просимо Вас виконати свій обов’язок перед Богом, народом і Державою і захистити чесних і законослухняних громадян України від шахрайства і обману, від приниження і попрання нашої віри християнської.

Ми вимагаємо:

1. Включити до Класифікатору професій такі професії як «священик», «пастор», «диякон», «регент церковного хору» та інші церковні професії.
2. Законодавчо закріпити в основній частині шкільної програми для 1-12 класів навчальний курс «Християнська етика», який є не релігійною і позаконфесійною дисципліною, і який замінить собою навчальний предмет «Етика».
3. В шкільній освіті поряд із теорією еволюції дозволити викладати основи теорії творення або креаціонізму.
4. Законодавчо визнати і прирівняти церковну освіту до державної гуманітарної освіти.
5. Заборонити і суворо карати за рекламу алкогольних, тютюнових виробів та пива. Обмежити їх розповсюдження. Карати за їх вживання у багатолюдних місцях та місцях загального ужитку.
6. Створити і фінансувати із державного бюджету християнські теле-радіопрограми і видання книжок та періодики християнського напрамку.

Можливо, що якщо це буде зроблено швидко, то ми ще встигнемо зберегти українську націю від моральної, духовної і фізичної деградації та вимирання. Краще витратити кошти на втілення наших пропозицій, ніж збільшувати витрати на профілактику венеричних хвороб і СНІДу, на лікування алкоголізму і наркоманії.

Давайте зупинемо ріст абортів, розлучень і самовбивств, давайте зменшимо кількість калік та сиріт. Давайте будемо дарувати життя і радість. Не дамо знищити Україну. Збережемо наших дітей. Але для цього потрібно діяти всім разом і діяти негайно, бо завтра вже буде пізно.

Прихожани студентсько-викладацького храму преп.Федора Острозького Національного університету «Острозька академія», м. Острог.

Звернення відкрите для підписання.

Залишити відповідь