В Україні немає професій “пастор”, “священик”, “диякон”, а ле є “цілитель”, “хіромант”, “астролог”, “ворожка” (лист опору).

12.05.09 | 11:45 НХМ>>Документы
http://prochurch.info/index.php/news/more/14982

Відкритий лист до очільників держави з вимогою включити до Класифікатору професій такі професії як «священик», «пастор», «диякон», «регент церковного хору» та інші церковні професії. Уклали лист прихожани студентсько-викладацького храму преп.Федора Острозького Національного університету «Острозька академія», м. Острог. Звернення відкрите для підписання.

Президенту України
Голові Верховної Ради України
Прем’єр-міністру Ураїни

Із гордістю ми називаємо себе українцями. Ми вважаємо Україну християнською. Але чи воно так? Ми думаємо, що дуже демократично відділити Церкву від держави і школи. А що таке відділити? І як це зробити? Може депортувати всіх християн із України, але хто тоді в Україні залишиться?

Церква – це і є фундамент будь-якої держави. Церква – це є виховання, що і є основою будь-якої школи. Якщо ми відкидаємо християнську церкву, то ми маємо відкинути і саму школу, бо школа, схола, схоластика – це і є витвір церкви. Ми маємо відкинути медицину. Ми маємо відкинути культуру. Відкинувши церкву, ми маємо впасти у безвір’я, злобу, ненависть, насильство, гріхи, пороки і війни – саме те, що ми зараз і маємо…

А що ж ми маємо? Ми маємо Наказ №375 від 26.12.05 «Класифікатор професій ДК 003:2005. Покажчик професійних назв професій за кодами». Останні зміни були введені в дію з 01.11.08 року. Там представлені такі професії:

3241 – Цілитель;
3241 – Фахівець безконтактного масажу;
5151 – Астролог;
5152 – Ворожка;
5152 – Хіромант.

Цікаво, а який ВУЗ в Україні готує даних спеціалістів? Може християнські до своїх коренів Києво-Могилянська чи Острозька Академії? Що це за відверта клоунада і насміхання над релігійними почуттями всієї християнської спільноти України.

Отже, ворожбитів ніякий державний ВУЗ не готує, але як професія вони існують. А от теологів готують і навіть дипломи державного зразка дають, але як професії їх не існує. В Україні не існує ні професії вчителя християнської етики, ні священика, ні пастора. А дипломи церковної освіти так і не визнані державою, мабуть, ще карта не лягла.

Держава за державні кошти готує сотні релігієзнавців, філософів та теологів, але де ці спеціалісти задіяні? Де вони потрібні? В школі? У ВУЗі?

Ніхто не хоче вводити курс «Християнська етика» у школи, бо тоді вона відіб’є клієнтуру у ворожок і хіромантів. Ніхто не хоче визнати священика і пастора за освічених людей, зі інтелігенцію, за опору держави, бо тоді хто ж буде вірити астрологам і цілителям. До чого ж ми докотились? Що ж ми робимо?

Ми створили при Міністерстві освіти і науки України наказом №437 від 26.07.05 року комісію із поважних академіків, професорів, докторів і кандидатів наук, яка мала б розробити факультативні курси з етики віри і релігієзнавства. І за цілих чотири роки її роботи не має жодного офіційного документу. То для чого ж нам такі комісії, щоб ще раз принизити гідність християн?

На якій базі буде виховувати наша середня школа дітей, майбутніх громадян, а виховання – це головне завдання школи? На порнографії, на бойовиках, на жорстокості, на насильстві, на алкоголі, на пиві, на цигарках і кондомах – це саме те, що пропагує молоді сучасне українське телебачення. Ось цінності нашого суспільства! Може пора вже це зупинити! Пора поставити крапку! Пора сказати: «ДОСИТЬ!»

Ми звертаємось до Президента, Прем’єр-міністра, голови Верховної Ради України і державних службовців всіх рангів і рівнів, до всіх громадян, до всіх християн і просимо Вас виконати свій обов’язок перед Богом, народом і Державою і захистити чесних і законослухняних громадян України від шахрайства і обману, від приниження і попрання нашої віри християнської.

Ми вимагаємо:

1. Включити до Класифікатору професій такі професії як «священик», «пастор», «диякон», «регент церковного хору» та інші церковні професії.
2. Законодавчо закріпити в основній частині шкільної програми для 1-12 класів навчальний курс «Християнська етика», який є не релігійною і позаконфесійною дисципліною, і який замінить собою навчальний предмет «Етика».
3. В шкільній освіті поряд із теорією еволюції дозволити викладати основи теорії творення або креаціонізму.
4. Законодавчо визнати і прирівняти церковну освіту до державної гуманітарної освіти.
5. Заборонити і суворо карати за рекламу алкогольних, тютюнових виробів та пива. Обмежити їх розповсюдження. Карати за їх вживання у багатолюдних місцях та місцях загального ужитку.
6. Створити і фінансувати із державного бюджету християнські теле-радіопрограми і видання книжок та періодики християнського напрамку.

Можливо, що якщо це буде зроблено швидко, то ми ще встигнемо зберегти українську націю від моральної, духовної і фізичної деградації та вимирання. Краще витратити кошти на втілення наших пропозицій, ніж збільшувати витрати на профілактику венеричних хвороб і СНІДу, на лікування алкоголізму і наркоманії.

Давайте зупинемо ріст абортів, розлучень і самовбивств, давайте зменшимо кількість калік та сиріт. Давайте будемо дарувати життя і радість. Не дамо знищити Україну. Збережемо наших дітей. Але для цього потрібно діяти всім разом і діяти негайно, бо завтра вже буде пізно.

Прихожани студентсько-викладацького храму преп.Федора Острозького Національного університету «Острозька академія», м. Острог.

Звернення відкрите для підписання.

11 870 коментарів для “В Україні немає професій “пастор”, “священик”, “диякон”, а ле є “цілитель”, “хіромант”, “астролог”, “ворожка” (лист опору).”

  1. Да уж! Жизнь вокруг полна порадоксов и противоречий! Отче, да приидет Царствие Твое!

  2. БЛАГОТВОРИТЕЛЬНОЕ ОБЩЕСТВО “ХРАМ” г. ЗАПОРОЖЬЕ
    Полностью поддерживаем и одобряем. Занимаемся формированием общественного мнения и сбором подписей за исключение из Классификатора оккультных профессий

  3. Слава Ісусу Христу!
    Так і Амінь. Цілковито підтримую. Вважаю корисним ознайомити усіх кандидатів у президенти з цим листом. Можливо пошуки нового електорату примусять їх замислитись?!

  4. Да, это ужасно… Я почему то думала, что только существует проект внесения этих изменений! Это просто нелепо, походы к гадателям являются грехом, но еще и ввести это “грехопадение” официально на государственном уровне!
    Я думаю, что большинство людей все-таки не знают об этом факте, только что я показала это сообщение своей сотруднице, она глубоко верующая православная, она была в шоке и ушла домой в ужасном настроении, можно даже сказать полностью убита этим сообщением. Может быть нужно было активнее поднимать акции протеста, забросать Верховну Раду письмами, устроить им Крестный ход вокруг их здания.

  5. Цілкомпідтримую! Треба усім нам, віруючим християнам – і духовним, і світським особам, докладати зусиль не тільки для внесення цих релігійних, християнських професій до державного класифікатора професій, але й наполегливо домагатися акредитації богословських навчальних закладів.

Залишити відповідь